Skip to main content

Susu & Disposable Diapers

Ni post utk ibu2/mak2 yang ada anak yang still gunekan diapers dan minum susu botol (yg gune cawan pon bole, heheh). Aku dah jumpe satu tempat yg agak murah la untuk shopping kedua2 barang di atas. Memandangkan aku stay kat Seremban, so aku nk bgtahu la sume org Seremban supaya shopping susu kat Family Store Cengal. Aku nk describe detail2 susah sket la sebab yg tunjuk jalan kat aku pon membe tmpt keje aku. Kalau ada sesapa yg nk minta peta, sila la msg or tinggalkan pesanan kat blog aku nih.

Aku beli susu S26 Gold 900mg biasanya dalam RM70-RM72 ringgit. Aku sgt terkejut sebab aku tgk kat FS Cengal tu, aku dapat harga RM62.80. wahhh!! Terkaku kejap sambil meloncat2 (dalam hati) kegembiraan. Enfalac A+ tak jauh sangat bezanya.. dalam RM1 jek kalau tak silap aku.

Diapers plak, untuk Fitti Basic M80, aku dapat dalam harga RM27.++, paling murah la pernah aku jumpe kat Seremban ni. Kat kedai Manjaku pon paling murah aku dapat RM30 utk diapers yg same. Tp kakak aku bole dapat harga lagi murah kat Terengganu, tp takkan aku nk import dari sana kot. Hahahaha. Untuk diapers Huggies (the best among the best) aku ble dapat dengan harga RM32.90 kat Econsave, kat Manjaku dalam RM34.++. Jangan la beli kat Tesco atau Giant pampers huggies nih, sangat la mahal.

So, sape nk tahu harga pampers/susu atau barang2 baby yang murah terutama sesiapa yg duduk di Terengganu, sila hubungi kakak aku Neyhan: Memoirs to share

Comments

  1. Wehehehe. Bagus info utk org seremban. Mu ni siap promote aku plak kt sini. Malu laaa. Mcm aku ni pemborong jah? Nk bgtau sikit, last week ade offer kt TheStore Fitti Basic RM26.++ tp sedih sbb aku tk beli. Alasan, aku ronda sorang2 with baby-in-carrier. Bulky nk bawa ke hulu hilir. Konon nk beli bila dh habis ronda. Tp anak dh nangis, semua lupa. Nyesal tk beli. Huggies (biru) paling murah stakat ni pun RM30.++, offer kt Nirwana Kemaman. Masa tu je kot!?

    ReplyDelete
  2. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

My T-Shirt

I like this t-shirt. Bright green in colour as I never have one like this before. I prefer blue, black or yellow color but this time, I tried something different. It's good to do things extraordinary. That will give some sparks in your life.

Do something you never tried. Like singing on the stage for example. Entering a competition like debate. That would give a new experience and of course, even you failed, at least you learn something new.

If you success, that's the time you realize your true ability. Am I right?

Erti Cinta & Perkahwinan

Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya...

pelajar: guru, apakah erti cinta..?bagaimanakah saya boleh mendapatkannya...?

guru: ada sebuah ladang gandum yang luas didepan sana ,berjalanlah kamu dan jangan sesekali kamu berundur. kemudian ambillah satu ranting. sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telah menemui cinta.

pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong.

guru bertanya: mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun...?

pelajar menjawab: saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat tadi. jadi saya tidak menga…

Please Smile

We Smiled when we were kids...... To be beautiful when you grow up Even the beauty faded...but still  they look so happy
No matter what bad things happen to you   But Keep A Smile on your face..
PLEASE KEEP SMILE Because you look beautiful when smile. Wish you a similing day!