Thursday, December 17, 2009

Susu & Disposable Diapers

Ni post utk ibu2/mak2 yang ada anak yang still gunekan diapers dan minum susu botol (yg gune cawan pon bole, heheh). Aku dah jumpe satu tempat yg agak murah la untuk shopping kedua2 barang di atas. Memandangkan aku stay kat Seremban, so aku nk bgtahu la sume org Seremban supaya shopping susu kat Family Store Cengal. Aku nk describe detail2 susah sket la sebab yg tunjuk jalan kat aku pon membe tmpt keje aku. Kalau ada sesapa yg nk minta peta, sila la msg or tinggalkan pesanan kat blog aku nih.

Aku beli susu S26 Gold 900mg biasanya dalam RM70-RM72 ringgit. Aku sgt terkejut sebab aku tgk kat FS Cengal tu, aku dapat harga RM62.80. wahhh!! Terkaku kejap sambil meloncat2 (dalam hati) kegembiraan. Enfalac A+ tak jauh sangat bezanya.. dalam RM1 jek kalau tak silap aku.

Diapers plak, untuk Fitti Basic M80, aku dapat dalam harga RM27.++, paling murah la pernah aku jumpe kat Seremban ni. Kat kedai Manjaku pon paling murah aku dapat RM30 utk diapers yg same. Tp kakak aku bole dapat harga lagi murah kat Terengganu, tp takkan aku nk import dari sana kot. Hahahaha. Untuk diapers Huggies (the best among the best) aku ble dapat dengan harga RM32.90 kat Econsave, kat Manjaku dalam RM34.++. Jangan la beli kat Tesco atau Giant pampers huggies nih, sangat la mahal.

So, sape nk tahu harga pampers/susu atau barang2 baby yang murah terutama sesiapa yg duduk di Terengganu, sila hubungi kakak aku Neyhan: Memoirs to share

Sukan Sea Laos: Malaysia Vs Vietnam 1-0

Yahoo. Aku sangat happy sebab Malaysia menang sejak 28 tahun tak menang. Aku yang jarang sgt tgk bola pon bole tersangkut kat depan TV tgk bola sampai habis. Caya la Malaysia! Aku bangga dengan pemain2 yang telah bertungkus lumus memastikan Malaysia menang td. Walaupon aku terasa mcam referee tu bias la.. cehh. hahahah.

So I think they deserve to be awarded with something2 that can encourage them to play better and better, serta mengharumkan nama Malaysia di persada bola sepak dunia.

MALAYSIA BOLEH