Thursday, October 22, 2009

Majlis bercukur Amir Mukhlis

      Majlis ni berlangsung di Kg Telok Kandis, Pendek, Kelantan pada 29/9/2009. Majlis yang lahir dari idea spontan mamanya (aku la tuh) ini berjalan dengan lancar. Subuh2 hari dah bangunkan die, salin baju (tak mandi pon, sejokk) dan feeding. Nasib baik die memang jenis suka tido waktu pagi, so senang la nk prepare die. 
           Sepanjang majlis, die tido je. Cume time org duk suap2 mulut die, die macam dah mule nak menangis.. sib baik Pak Muda sempat angkat utk diselawatkan. Tetamu disajikan dengan gulai darat resepi  asli daripada Mak Muda. Alhamdulillah, tinggal akikah saje lagi yang akan dilaksanakan (Insya Allah) pada bulan 6 tahun depan bersamaan kenduri kahwin adik iparku.

5 comments:

  1. comel amir mukhlis tuh.. :)

    ReplyDelete
  2. Bagusnya amir.. tk nangis..! Mu kene byk sabar k. Anak sulung ni biasa payah sikit kita rasa sbb kita tk pandai lg. Janji mu kene bijak bg masa. Aku ni masih tk bijak

    ReplyDelete
  3. aku sgt la tak bijak. patutnye aku tido time die tido

    ReplyDelete
  4. Aku phm. Sbb time dia tido, jika mu tido mu dpt rehat tp mu tkbleh wat keje lain (online ke, makan ke, tgk t.v ke, gayut di talipon ke, jemur kain, mandi best2, rearrange brg2 baby dsb). Dan jika kita wat keje lain of coz kita korbankn waktu tido & rehat kita. Waktu tido bb amatlah berharga dan aku sokmo berkira2 utk wat ape bila dia tido. SBB jika aku choose utk online, aku korbankn waktu makan aku ke.. keje sapu umah aku ke.. dsb tu.. mu phm ke aku bebel apa nih? dan one more thing. Jika kita choose utk tido bersama dia, adakah kita bleh tido time dia tido tuh??? Hahaha.. itulah masalah aku biasanya. Time aku mengantuk, dia plak cerah mata! DUGAANN.

    ReplyDelete
  5. Wah, acaranya selametan ya? menarik banget tuh! Jdi pngen ikutan aja.

    Salam kenal ya....

    ReplyDelete