Skip to main content

Majlis bercukur Amir Mukhlis

      Majlis ni berlangsung di Kg Telok Kandis, Pendek, Kelantan pada 29/9/2009. Majlis yang lahir dari idea spontan mamanya (aku la tuh) ini berjalan dengan lancar. Subuh2 hari dah bangunkan die, salin baju (tak mandi pon, sejokk) dan feeding. Nasib baik die memang jenis suka tido waktu pagi, so senang la nk prepare die. 
           Sepanjang majlis, die tido je. Cume time org duk suap2 mulut die, die macam dah mule nak menangis.. sib baik Pak Muda sempat angkat utk diselawatkan. Tetamu disajikan dengan gulai darat resepi  asli daripada Mak Muda. Alhamdulillah, tinggal akikah saje lagi yang akan dilaksanakan (Insya Allah) pada bulan 6 tahun depan bersamaan kenduri kahwin adik iparku.

Comments

  1. comel amir mukhlis tuh.. :)

    ReplyDelete
  2. Bagusnya amir.. tk nangis..! Mu kene byk sabar k. Anak sulung ni biasa payah sikit kita rasa sbb kita tk pandai lg. Janji mu kene bijak bg masa. Aku ni masih tk bijak

    ReplyDelete
  3. aku sgt la tak bijak. patutnye aku tido time die tido

    ReplyDelete
  4. Aku phm. Sbb time dia tido, jika mu tido mu dpt rehat tp mu tkbleh wat keje lain (online ke, makan ke, tgk t.v ke, gayut di talipon ke, jemur kain, mandi best2, rearrange brg2 baby dsb). Dan jika kita wat keje lain of coz kita korbankn waktu tido & rehat kita. Waktu tido bb amatlah berharga dan aku sokmo berkira2 utk wat ape bila dia tido. SBB jika aku choose utk online, aku korbankn waktu makan aku ke.. keje sapu umah aku ke.. dsb tu.. mu phm ke aku bebel apa nih? dan one more thing. Jika kita choose utk tido bersama dia, adakah kita bleh tido time dia tido tuh??? Hahaha.. itulah masalah aku biasanya. Time aku mengantuk, dia plak cerah mata! DUGAANN.

    ReplyDelete
  5. Wah, acaranya selametan ya? menarik banget tuh! Jdi pngen ikutan aja.

    Salam kenal ya....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pizza treat in KP

The kids wanted to eat pizza. So we went to the nearest pizza hut available here in KP just to find the new pizza promo for the Chinese New Year. It was so delicious and I felt like ordering one more to take home. We managed to finish 3 soups, 1 pizza, 4 wings, 1 spaghetti and 2 bottles of mineral water.We are happy customers. Thank you 🍕 hut.

My T-Shirt

I like this t-shirt. Bright green in colour as I never have one like this before. I prefer blue, black or yellow color but this time, I tried something different. It's good to do things extraordinary. That will give some sparks in your life.

Do something you never tried. Like singing on the stage for example. Entering a competition like debate. That would give a new experience and of course, even you failed, at least you learn something new.

If you success, that's the time you realize your true ability. Am I right?

Erti Cinta & Perkahwinan

Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya...

pelajar: guru, apakah erti cinta..?bagaimanakah saya boleh mendapatkannya...?

guru: ada sebuah ladang gandum yang luas didepan sana ,berjalanlah kamu dan jangan sesekali kamu berundur. kemudian ambillah satu ranting. sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telah menemui cinta.

pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong.

guru bertanya: mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun...?

pelajar menjawab: saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat tadi. jadi saya tidak menga…